Her ilişkinin inişleri ve çıkışları vardır, ama çıkışlardan zevk  almıyor ve  inişleri atlatamıyorsanız büyük ihtimalle evliliğiniz çıkmazdadır. Sizi zora sokan ilişkiye devam etmek hayat görüşünüzü değiştirir. İnsanların boşama avukatı aramadan önce halledebileceklerinden çok daha fazla çelişkileri olur. Özellikle çocuklar işin içindeyken boşanma süreci hiç de kolay değildir,gelirler ayrılacak ve mülkler paylaşılacaktır. Böylece, aile hukuku veya boşanma avukatına başvurmadan önce bu sekiz soruyu kendinize sormalısınız.

Soru 8:Eşinizi hala seviyor musunuz?

Her batık ilişkide eğer ‘Partnerime artık aşık değilim’ durumu doğruysa, kendinize bu soruyu sormalısınız. Günden güne o insanı hayatınızda artık istemediğinize gönülden inanıyor musunuz? Onunla yaşlanmak istemiyor musunuz? Onun etrafında olmaya dayanamıyor musunuz?Eğer sadece artık eşinize aşık olmamak değilde onu hor görüyorsanız,o zaman  evlilik yükünü boşaltmanın zamanı gelmiş demektir. Ancak, az da olsa aşk ve sevgi hissediyorsanız, avukatınızı arama işini ertelemek isteyebilirsiniz.

Soru 7: Gerçek bir evliliğiniz  var mıydı?

Gerçek bir evliliği ne tanımlar? Soru eşinizle sahip olduğunuz birlikteliğe işaret ediyor. Her önemli konuda birbirinize danışmanız,her ikinizin de çok fazla güç ve kontrol sahibi olmaması, birbirinizin isteklerine saygı duymanız; kendiniz ve aileniz için iyi bir hayat yarattığınız gerçek bir evliliği temsil  eder. Bu tarz bir evlilik kolayca bırakmak isteyeceğiniz  bir evlilik değildir.

Gerçek evliliğin tersi ise;  Evli olduğunuz halde önemli kararları tek başınıza aldığınız veya birinizin diğerinden baskın karar verici olduğu evliliktir.

Banka hesaplarınızı hiç birleştirmemiş veya birbirinizle konuşmaya çok vakit ayırmamış olabilirsiniz. Bu gerçek bir evlilik değil sadece beraber yaşamaktır.

Soru 6: Kesin hazır mısınız yoksa sadece bir durumu belirtiyorsunuz?

Boşanma tehdidi bir tartışmada savunma noktası olarak başlayabilir, ama gerçekten de bunu mu demek istediniz yoksa kavga sırasında eşinizi susturmak için söylediğiniz bir şey miydi? Hiç kendini gerçekleştiren kehanet diye bir şey duydunuz mu? Bu küçük bir jestle bile belirttiğiniz şeylerin sonradan gerçeğe dönüşmesidir.’Boşanma’ kelimesini bile söylediğinizde bunun olması için hazırsınız demektir. Sadece üste çıkmak istemiyorsunuz değil mi?

Soru 5: Kararınız o an için tamamen duygusal mı?

İnsanlar bazen sinir, üzüntü veya öfkeden kaynaklı aceleci kararlar verebiliyor.Eğer sadece büyük bir kavgaya tepki gösteriyorsanız, o zaman o an için sadece biraz fazla duygusal olabilirsiniz. Bir adım geri atın ve düşüncelerinizin mantığını irdeleyin. Geçici bir duygu için birlikteliğinizi bitirmeyin.

Soru 4:Boşanmadaki hedeflerin neler?

Boşanmaya karar verdiğinizde,işin sonunu ciddi bir şekilde düşünmelisiniz. Bu işin nasıl sonuçlanmasını istiyorsunuz? Varlıklarınızı adilce ayırmayı düşünüyor musunuz?

Eğer çocuklarınız varsa ebeveynliği paylaşmadaki amaçlarınızı iyice gözden geçirmelisiniz çünkü çocuklarınızla bölünmüş  zaman geçirmek iyi değildir.

Soru 3: Boşanma hakkında hala kararsız mısın?

  Eğer boşanma esnasında sürekli eski zamanlarıdüşünüyorsanız o zaman bunun için tamamen hazırolmayabilirsiniz.Birlikteliğinizi bitirmek istediğinizden %100 emin olana kadarevliliğiniz için uğraşın.

Soru 2: Zorlu süreç ve getirecekleri için hazır mısın?

  Boşanma çok fazla zaman harcayabilir ve ciddi miktarda ekonomik zarara mal olabilir. Önünüzdeki zorlu süreç ve getirilerinin sorumluluklarına hazırlanmak işinize gelmeyebilir.

Soru 1:Süreci sorumlu bir şekilde geçebilir misin?

Genellikle boşanma iki sorumlu ve problemleri çözmek isteyen iki olgun insan arsında olmaz. Bir veya her iki tarafında evlilikten tamamen bıktığında ve ve bir çıkış aradıklarında olur. Kendinize süreci kötülük ve garez olmadan atlatıp atlatamayacağınızı sorun. Özellikle işin içinde çocuklar varsa sorumlu ve olgun olmak önemlidir.

Metnin orijinali.