gary-ross

Kaynak: Above the law

Geçen hafta, çok meşgul biri olup olmadığınızı saptamak için kısa bir anket yaptık. ( Ankette sorduğumuz sorular arasında “Facebook için çok meşgul musun?” Ve “Günlerinizin çoğunda zamanınızı müvekkillerinizden çeşitli belgelerin hazırlanmasında geç kaldığınız için özür dileyerek geçiriyor musunuz?” soruları da vardı.) Anketin sonunda meşgul değilsiniz, kısmen meşgulsünüz, kesinlikle meşgulsünüz ya da Tanrı biliyor ki siz çok meşgulsünüz sonuçlarından birine ulaşıyorsunuz. Bugünkü yazımı dünyanın geri kalanının tembel görünmesine neden olan anketin son kategorisindeki insanlar oluşturuyor.

İşte SmallLaw’dan aşırı meşguliyet halinde yapılması gerekenler rehberi:

Ücret Tarifenizi Artırın: Eğer ölümüne çalışıyorsan, belki çok fazla müvekkilin vardır ya da müvekkillerin seni çok sık arıyorlardır. Ücret tarifeni artırma zamanın geldi.

Havale Edin: Önündeki işlere iyice bak ve işlerin hangilerinin yardımcılarına (veya varsa kurula) havale edeceğine karar ver. Belki müvekkilin istediği anlaşma yardımcılarının tek başlarına çözemeyecekleri kadar komplike olabilir. Fakat anlaşmanın her bir bölümü aşırı komplike olmak zorunda mı? En azından yardımcıların anlaşmanın şablonunu hazırlayamazlar mı? Belki de sen müvekkiline, iş üzerinde yalnızca kendinin çalışacağına söz vermişsindir. Ancak sen geçen haftaki yaptığımız anketten 14 puan ve üzeri aldıysan kendine şu soruyu sormanın zamanı geldi: Ne kadar sözünün erisin? Söz verirken hiç parmakların arkanda çarpı işareti yapmaz mısın? İnsanlarının sana yardım etmelerine izin ver.

Dış Kaynak Kullanımı: Ya da belki bir başkası ilk taslağı tamamen hazırlamalı. Bazı avukatlar diğer avukatlara spesifik olarak araştırma ve taslak hazırlama hizmeti sunuyor. Bence avukat olmanın en iyi yönü müşterilerle anlaşma yapmaktır.-Neden birileri böyle bir meseleyi başından savmaya çalışır?Ancak renkler ve zevkler tartışılmaz. Bazı avukat kontratlarını ofisinden biri yarına hatta öğleden sonraya kadar hazırlayabilir. Asla kontratları kimin hazırlayacağını bilemezsin. Bir keresinde en iyi 5 hukuk fakültelerinden birinden mezun olan ve saygın bir hukuk kariyeri olan birinin yanına gönderildim. Fakat bu kişi kabul edildiği ve kariyerindeki yeni adımını hesapladığı yer yerine kendisini New York’ta buldu. Harika birisiydi.

Ücret Tarifenizi Tekrar Artırın: Bundan daha önce bahsetmiş miydim? Ofisinde sabahlayacak kadar rağbet ediliyorsan tarifeni tekrar artırmanın zamanı geldi. Verdiğin hizmeti gerçekten kimlerin takdir ettiğini meydana çıkar.

Sağlam Seçimler Yapın: Bazı kararların verilmesi gerekir. Gün boyunca Gmail’inizi açık tutmaya gerek var mı? Hangi acil durumlar devamlı olarak seni ekran başında tutmayı gerektirir. J.Crew ile ilgili özel durumlar mı? Belki maillerin sen eve gidene kadar bekleyebilir. Zaman yiyen işleri bırak.

En İyi Yaptığınız Şeye Odaklanın: Faaliyet gösterdiğiniz hukuk dalları dışında çok fazla iş almak kaynaklarınızı tüketir. Bunu yaşayarak öğrendim. Bir keresinde müşterim, kolay gibi görünen ama daha önce hiç yapmadığım bir işte yardımcı olmamı istedi. Zamanımın yaklaşık %75’ini bu işi anlamakla geçti. Bu iş benimle birlikte tüm ekibimin zamanını yiyen bir kördüğüm halini aldı. Ve sonunda uzun zamandır iş yaptığım müşterime aptalca bilmediğim bir alanda almamam gereken bir iş aldığım için arka plan araştırmalarına binlerce dolar gerektiren bir fatura kesemedim. Hiç kimse faturasında “meselenin ne olduğunu anlamaya çalıştım.” Giderini görmek istemez. “Eğer birinin bahsettiği şeyi o anda bilmiyorsanız o işi başkasına havale edin.” Çalıştığınız hukuk dalında yeterince iş alabileceğinize inanın.

Bir Mola Verin: Evet, doğru okudunuz. Yapmanız gereken çok fazla şey var, bu yüzden durun. Derin nefes alın, ekranı kapatın, sandalyeden kalkın, masa etrafında yürüyün, kapıyı açın ve bina çevresinde enerjik olarak yürüyün. Şehrin havasını içinize çekin. Sonra ofisinize birazcık daha enerjik adımlarla yürüyün.

Yeni Bir Kelime Öğrenin: Bu kelime “hayır”. Bu kelimeyi bugün içinde kullanın. Devamlı olarak kullanın.

Son olarak ücret tarifenizi artırın.

Çeviren: Ömer Mert Zihni