Picture: MILOS BICANSKI/GETTY IMAGES
Kaynak: indy100
Vatanseverlik eğlenceli bir şeydir, tarihsel gerekçe olmadan ülkenizin kendine özgü özelliklerini tespit etmek son derece zor.
Ne olursa olsun insanlar ziyaret ettikleri ülkelerin her birinin eşsiz bir kişiliği olduğunu söyler.
Bu sorular turistlere bir lezzet vermek amacıyla Quora kullanıcılarına soruldu.
Yabancılar sizin ülkeniz hakkında ne bilmeli?
Bulduğumuz ilginç cevaplardan bazılarını derledik- bütün rehberi burada bulabilirsiniz.
- İngiltere
Bizim kötü dişlerimiz yok, aslına bakılırsa bizim sağlık hizmetlerimiz ücretsiz, 18 yaşına kadar diş hekimi ve ortodontiste ücretsiz gidebiliriz, buna bağlı olarak söyleyebilirim ki çok az insan kötü dişlere sahip.
– Alex Konala
Biz 150 yıl önce sizi işgal eden insanların torunları değiliz. Biz onların hizmetkârlarının torunlarıyız.
-Mark Harrison
2. Avustralya
Avustralya’nın altyapısı diğer OECD milletlerine göre daha kötü; yabancı gezginler olsun, turistler, iş gezileri için gelenler ya da işçiler olsun bu durumu gözlemlemekte başarısızlar. Bizim toplu taşımamız, çevresel sürdürülebilirlik, savurgan otoban ve karayolu inşaları uğruna seksen yıldır ihmal edilmiştir. Bu da gerekli sera emisyon hedefleri için oldukça yetersiz. Otobüs ve demiryolu hizmetleri ülke alanlarında günde üç kez veya daha az, banliyö alanlarında ise saatlik olarak çalışmaktadır ve bu da Avrupa ya da Asya’da beklenen üçüncü hız.
– Julien Benney
3. Bosna Hersek
Biz çok sayıda eğitimli gence sahibiz, neredeyse herkesin çeşitli üniversite dereceleri var ancak ne yazık ki işsizlik yüksek düzeyde.
– Oara Leila
- Güney Afrika
Afrika hakkındaki bilgisizlikten ileri gelen düşünceleri eğlenceli bulmuyoruz. Arka bahçelerimizde aslanlara sahip değiliz, her iki yılda bir askeri darbeye uğramıyoruz, iç savaşla mücadele etmiyoruz ( bazılarının bizim yüksek suç oranımızın neredeyse alçak düzeyli iç çatışmayla aynı olduğunu söylemesi bilinmesine rağmen), biz dünyanın geri kalanında neler olduğu hakkında ve son trendlerin ne olduğu hakkında mükemmel bir şekilde bilgiliyiz. Bu tür yorumlara kapalı olmayacak kadar medeniyiz.
– Sebastian Czartoryski-Chatov
- Ermenistan
Hristiyanlık 301’de resmi olarak kabul edildiğinde, Ermenistan ilk Hristiyan devlet oldu. Ve bizim kilisemiz Vatikan’a bağlı değil.
– Lilit Khachatryan
- Endonezya
Endnezce burada ana dildir. Fakat burada konuşulan 700’den fazla lehçe vardır. İnanılmaz değil mi?
– Sharon Loh
- Kazakistan
Biz 134 millete sahibiz ve 17 milyon insan (2013 ölçümü) Batı Avrupa büyüklüğündeki bölgede yaşıyor.
–Berik Dossayev
- İtalya
Hepimiz şef değiliz. Herkes mafya değil. Herkes klasik müzik, opera veya sanat bilmez. SuperMario gibi görünmeyiz- aslında aynı zamanda İtalya’nın güney tarafında sarı saçlı mavi gözlü insanlar bulabilirsiniz ( Normandiyalıların bin yıl önceki egemenliğinden dolayı).
-Fabio Red
- Lübnan
Bizim ülkemiz 15 yıldır Müslümanlar ve Hristiyanlar arasındaki iç savaştan dolayı acı çekse de, şu anda Müslümanlar ve Hristiyanlar kardeş ve aile. Bugün problemler sadece siyasi.
– Majd Saoud
- Letonya
Letonya’nın kendine ait sosyal ağı var- draugiem.lv (arkadaşlar için) ve Zuckerberg’in topluluğu bunun hakkında hiçbir şey yapamıyor.
–Yuri Burcheny
- Moldova
Burada Moldova dili yok, o Rumence.
–Alexandru Baxanean
- Uruguay
Önceden tarım ülkesi olarak bilinen Uruguay , şimdi Güney Amerika’nın en gelişmiş yazılım geliştiricisi ve ihracatçısı sayılır.
-John Nunez
- Filipinler
Biz aşağı yukarı 300 yıl İspanya tarafından yönetildik. Hatta Kral II. Felipe, ‘’üzerinde güneş batmayan krallığı ( İspanya ile birlikte batıdan ve diğer pasifik adarıyla bizden doğuya kadar )’’ ile böbürlendi. Bütün ülkenin İspanyolca etkisi altında olduğu aşikâr ( sadece binalar ve melez aileler yoluyla değil, ayrıca yaşam tarzı ve din yoluyla da). Tarihin bir noktasında, Asya’nın tamamında tek Hristiyan millet bizdik.
– Eris Bolt
- Katar
Petrol sudan ucuz. 600 ml su 1 riyal iken, 1 litre petrol 0.95 riyal veya 0.26 dolar.
– Hisham Hazari
- Ruanda
Kadınlar toplam nüfusun %52’sini oluşturuyor fakat onların siyasi hayatımızdaki rolü destansı. Milletvekillerimizin %63.8’i kadın (dünyada ilk). 2003 Ruanda Anayasası kadınlara, çift meclisli parlamento, siyasi partiler ve diğer devlet organlarını kapsayan bütün karar alma organlarında en az %30 pay sağladı.
– Olivier Ntaganzwa
Çeviren: Merve Acer – Sümeyye Odabaşı